• 06-18102251
  • info@sengacoaching.nl
  • Tekstgrootte:

Workshops

COACHEE! en de elementen

Met het COACHEE!-spel, ontwikkeld door Jeannette Stam, heb je zoveel méér in handen dan alleen een spel. Het is een duurzaam stuk gereedschap voor ieder die op een coachende manier met kinderen en jongeren werkt. En waar de inzet van COACHEE! vooral toe uitnodigt is het gebruik ervan te integreren binnen jouw manier van begeleiden.
Om het spel in te kunnen zetten is een spellicentie nodig die je na het volgen van de workshop ontvangt. Je stapt in een interactieve dag die bestaat uit spelenderwijs leren over en mét het COACHEE!-spel. De vele elementen die het spel biedt komen in allerlei facetten aan bod. Al spelend met de vragen en opdrachten uit het spel kijken we hoe je kunt aansluiten bij de belevingswereld van de ander. Hierbij komen de elementen aarde, water, vuur en lucht ook aan bod. Je krijgt mee hoe deze elementen zich in onze psyche tot elkaar verhouden en hoe je hier 'in de praktijk' rekening mee kunt houden.
Je bent van harte welkom wanneer je de spellicentie wilt behalen, maar óók als je licentiehouder bent en wat extra COACHEE!-vlieguren wilt maken. 
Wil je het spel (à € 85,00 excl.btw) meteen na de workshop mee naar huis nemen? Geef het aan bij je inschrijving, dan zorg ik dat het voor je klaar staat! 

Data voorjaar 2018: 20 april, 1 juni.
Komt een andere datum jou beter uit? Laat het me weten!
Inschrijven workshop

Locatie: Tiel
Voor (intervisie)groepen kom ik op verzoek naar jullie eigen locatie.

Over prijs en tijd lees je hier

Aan de slag Dag voor (startende) kindercoaches

Een dag vol speelruimte om aan de slag te gaan met geleerde óf nieuwe werkvormen en hier meer vertrouwd in te raken. Wanneer je een werkvorm inzet is alles wat jij hier zelf in hebt ondervonden een waardevolle factor. Met jouw eigen ervaringen in de werkvormen ontwikkel je ook jouw authentieke manier van coachen. En juist die manier, die zo eigen is aan jou trekt de cliënten aan die bij je passen.
We gaan bezig met werkvormen rondom kernkwadrant, grenzen en hulpbronnen, welke ook goed in te zetten zijn bij oudercoaching. Er is natuurlijk ook ruimte voor inbreng van de deelnemers.

Data voorjaar 2018: 9 maart (vol).
Komt een andere datum jou beter uit? Laat het me weten!
Inschrijven workshop

Locatie: Tiel
Voor (intervisie)groepen kom ik op verzoek naar jullie eigen locatie.

Over prijs en tijd lees je hier

 

 

 

Intuïtief coachen met het Krachtstenenspel

Het Krachtstenenspel (lees meer op www.krachtstenenspel.nl) is ontwikkeld door Saskia de Ruiter. Het is een spelvorm waarin de elementen en de stenen hun eigen verhaal hebben voor degene die het spel speelt. Om de vele lagen en mogelijkheden die deze werkvorm in zich draagt optimaal en verantwoord in te kunnen zetten, volg je een intensieve training van twee dagen. Zo weet je zeker dat je alle spelelementen direct kunt inzetten in jouw werkveld. Door het spel te ervaren en de thema's te doorleven, ontstaan nieuwe inzichten en verbindingen. Zo komen theorie, spel en de werking van de edelstenen bij elkaar. Na de eerste trainingsdag kun jij al gaan oefenen met de basis van het krachtstenenspel. Je krijgt tijdens en tussen de trainingsdagen ruim de tijd om vertrouwd te raken met het spel en de edelstenen. Na afronding van de tweedaagse training én de thuisopdrachten, ontvang je jouw spellicentie. Je kunt dan alle verschillende spelvormen inzetten op de manier die het beste bij jou past. Je spreekt de taal van de edelstenen en weet dit te vertalen in de praktijk. Voor deze training heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Ervaring op het gebied van coaching is gewenst.

Data voorjaar 2018: 
Training maart: 2 maart en 23 maart.
Training mei/juni: 30 mei en 20 juni.
Inschrijven workshop

Locatie: Tiel
Wil je deze training met je intervisiegroep volgen (eventueel op locatie)? Neem gerust contact met me op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Over prijs en tijd lees je hier

Luisteren naar de elementen

Aarde, water, vuur en lucht; 4 oerkrachten die we zowel buiten als in onszelf ervaren. Tijdens deze workshop verkennen we uitgebreid de (wissel)werking van deze elementen binnen de psyche. Welke boodschap heeft ieder element voor ons? Interessant is ook of we de betekenis van die boodschappen dan ook kunnen verstaan en er gehoor aan willen geven. Je maakt kennis met het luisteren naar de onderstroom van de elementen. Zo ontdek je waar je op kunt letten wanneer je ergens 'ruis' op de lijn ervaart en welke beweging je hierin kunt maken.
Deze dag krijgt een praktische invulling. Door het verbinden van theorie, voorbeelden en oefeningen raak je thuis in deze materie en kun je patronen bij en tussen mensen te herkennen. Handig op vele fronten, vooral ook in je begeleiding van kinderen en ouders.

Voorjaar 2018: 28 maart; deze datum is vervallen. Binnenkort worden nieuwe data gepland.
Voorkeur voor een datum? Laat het me weten! 
Inschrijven workshop

Locatie: Tiel
Voor (intervisie)groepen kom ik op verzoek naar jullie eigen locatie.

Over prijs en tijd lees je hier

 

 

 

Jeugdcoaching

Een luisterend oor voor kinderen en jongeren die hun verhaal en vraag aan me kwijt willen. Een oog voor wat er speelt. Handreikingen om zelf weer verder te kunnen in een situatie.

Jeugdcoaching

Volwassenencoaching

In onze gesprekken kun je delen wat  jou bezighoudt. Vanuit diverse invalshoeken kijk ik met je mee en nodig je uit daarin mee te kijken. Zo kan een nieuwe visie ontstaan die verrassende inzichten oplevert.

Volwassenencoaching

Workshops en Training

Voor elk wat wils; voor kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken. Kijk voor het actuele aanbod onder Activiteiten; Training of Workshops.

Workshops en Training