• 06-18102251
  • info@sengacoaching.nl
  • Tekstgrootte:

header-jeugdcoaching

Kindercoaching en jongerencoaching

Soms lijkt de dagelijkse praktijk een kind boven het hoofd te groeien. Je merkt dat sommige dingen niet zo soepel lopen en komt voor vragen te staan. Wat dan? Dan is het fijn om daar met iemand over te praten. Iemand die goed luistert en met de juiste aanpak weet door te dringen tot de kern. En dat is nu precies wat ik doe met kindercoaching en met jongerencoaching; luisteren om zo samen te ontdekken waar de mogelijkheden en kansen liggen. Met aandacht voor wat het kind aangeeft, want de best passende oplossingen komen vanuit een kind zelf! Samen bedenken we manieren om die mogelijkheden te benutten en de kansen te pakken. Problemen, gedoe, met jezelf in de knoop zitten, er kan van alles spelen op sociaal-emotioneel of gevoelsgebied. En hoe het zich uit is bij iedereen anders. Hier zijn zoal wat dingen waarvoor je bij me terecht kunt:

  • ontwikkelen van meer (zelf)vertrouwen
  • jezelf beter leren begrijpen en hierdoor vaak ook jouw contact met de ander 
  • inzicht in gevoelens en emoties zoals boosheid, frustratie en verdriet
  • aandacht voor afscheid en verlieservaring(en)
  • (eigen!) keuzes maken

Over eigenaardigheden

Op bepaalde momenten in je leven is het fijn dat er iemand met je meekijkt naar iets waar je vragen over hebt, niet goed mee om kunt gaan of meer over wilt weten. Als ik diegene ben luister ik vooral naar je verhaal, heb ik aandacht voor wat jou bezighoudt en ga jij meer over jezelf te weten komen. Over wat nu specifiek bij jou hoort, jouw eigen pakketje talenten en kwaliteiten, jouw eigen aard. Misschien kom je erachter waar jouw vragen en gedrag vandaan komen, soms is dat niet eens het belangrijkste en vind je een manier hoe je prettiger met een situatie kunt omgaan of er gewoon ok√© mee kunt zijn omdat je meer inzichten hebt door onze ontmoetingen. Gaandeweg merken we wanneer je weer alleen verder kunt. Gewoon, omdat je dan weer meer weet hebt over hoe en wat...

Al jouw 'eigen aard'igheden
Maken jou tot wie je bent
Stel je voor hoe het zou zijn
Als je van jouw aardigheden
Steeds weer meer een stukje kent
En weet te doen van wat en hoe
Op telkens weer een nieuw moment

Jeugdcoaching

Een luisterend oor voor kinderen en jongeren die hun verhaal en vraag aan me kwijt willen. Een oog voor wat er speelt. Handreikingen om zelf weer verder te kunnen in een situatie.

Jeugdcoaching

Volwassenencoaching

In onze gesprekken kun je delen wat  jou bezighoudt. Vanuit diverse invalshoeken kijk ik met je mee en nodig je uit daarin mee te kijken. Zo kan een nieuwe visie ontstaan die verrassende inzichten oplevert.

Volwassenencoaching

Workshops en Training

Voor professionals die coachend met kinderen en/of volwassenen werken. Voor ieder die van reflectief schrijven houdt: Mijmerschrijven met mijn boek 'LevensLicht'. Kijk voor het aanbod onder Workshops.

Workshops en Training